fredag den 30. juli 2010

Løgfrø har ynglesucces i Syddjurs Kommune

Efter den store succes med kvækkende Løgfrø i Attrup gadekær sidst i april var det nærliggende at besøge stedet igen for at følge op på hvorvidt de havde ynglesucces. Det var dog allerede blevet bekræftet af Lars Bruun, der bl.a. i sidste uge i solrigt vejr så nogle af de store haletudser med ben sole sig synligt i trådalgerne ude i søen.

Netop fordi de haletudser Lars så havde ben og dagen i dag var præget af regn og gråvejr, var det nærliggende at besøge lokaliteten. Dina og jeg gik derfor en tur i øsende regn omkring søen i forhåbning af at det våde gråvejr netop kunne fremskynde dem til at forlade vandet for at påbegynde deres terrestriske fase.

Det vrimlede med små nyforvandlede Skrubtudser på jorden og pludselig var der en mærkelig moppedreng med en lang hale i græsset tre meter fra søen. Vi jublede og dansede flere gange resten af dagen i forundring over hvor heldige vi havde været.

Hvorvidt haletudsen blot havde forladt søen for at fouragere for efterfølgende af returnere til vandet eller den rent faktisk var under udvandring er usikkert. Det er i hvert fald tidligt på sæsonen med Løgfrø haletudse på land


Ingen kommentarer: