mandag den 7. oktober 2013

Formodet exilipes Hvidsisken på Anholt i 2013

I forbindelse med ringmærkning ved Fyrgården på Anholt kom der søndag den 6. oktober 2013 gang i trækket af Gråsisken. De fleste kaldte som cabaret og dem jeg havde i nettet var også cabaret, men pludselig hørte jeg en overflyvende fugl kalde mere tørt og bemærkede overfor Erik Dylmer, at nu begyndte de nordlige flammea vist at trække igennem.

På den næste netrunde sad der pludselig en fugl, der virkelig skilte sig ud fra de cabaret den var gået i nettet sammen med. Det er kun anden gang jeg ser Hvidsisken i Østjylland og første gang jeg håndterer en, hvorfor det var særlig interessant. Efter fotografering blev den set et par gange flyve rundt ved Fyrgården og selv i flugten gav den et virkelig markant lyst indtryk.

Bemærk de nærmest renhvide flanker. 


Bemærk et utegnet og relativt bredt hvidt bånd over hele overgumpens bredde og den hvide grundfarve, der strækker sig op ad ryggen under de mørke længdestriber.

Bemærk det overordnede lyse helhedsindtryk med ferskenfarver i ansigtet og hare-brune nuancer på skulder og ryg.

På nogle billeder synes den stornæbbet, men i mere afslappet positur som her virker den mere smånæbbet.


Bemærk de overvejende snehvide underhaledækfjer, hvor kun de to længste havde tynde og svagt grålige - ikke sorte - tegninger langs med fjerskaftet.

De spidse halefjer dokumenterer, at alderen er 1K. Bemærk, at den ene af de centrale halefjer er skiftet, mens resten er slidte juvenile fjer.

Ingen kommentarer: