lørdag den 19. februar 2011

Nordlige Norge: 17.2.2011

Vores andet fly skulle ankomme i dag sidst på eftermiddagen, så vi i den kommende tid kan flyve en slags mandskabsmæssig happy hour med double up. Når det stabile vejr endelig kommer, skulle vi således kunne arbejde med to fly i luften på samme tid og derved dække et større område på kortere tid. Det er en absolut nødvendig strategi i betragtning af at området ligger i et decideret vindbælte, hvor der kan være langt mellem egnede flyvedage.

Efter en god arbejdsdag på computeren skulle der frisk luft til så gik jeg en tur ud øst for Brønnøysund og endte med at går en tur hele vejen rundt om flyvepladsen til langt efter solnedgang. Der var virkelig mange fodspor i sneen fra Rådyr, Elg og Skovhare, men det lykkedes ikke at se nogle af de tre arter. Derimod fandt jeg to nye fugle til den stadigt stigende liste med Sortmejse og Fyrremejse, så vi nu er vi på 38 arter.

Jeg havde tre lag merinould, en fiberjakke og en skaljakke på for at holde varmen, mens disse to dyr gik rundt som var det en lun forårsdag. Det var -7 grader, som pga. vinden føltes som -18 grader.

Sortmejse blev tilføjet listen kort før en Fyrremejse hørtes inde fra haverne.

Musvit er almindelig.

Nordlig Gråsisken.

Det der ligner et narkokartel er blot kolleger sammen med de to fly i hangar. 

Udsigt øst for lufthavnen.

Øst for lufhavnen.

Øst for lufthavnen.

Ingen kommentarer: