søndag den 27. januar 2008

Troldand X Bjergand (hybrid), 24.1.2008, Stubbe Sø

Af nærmere detaljer, som ikke alle fremgår lige tydeligt af billederne, kan nævnes, at øjets farve ikke fremstod afvigende i forhold til Troldand og Bjergand, som den sås i selskab med. Hovedets farve var uden rødlig toning og der sås kun noget svagt grønligt glans. Overkant af flanke var formet som hos Troldand, mens størrelse mere var som Bjergand. Der var ikke en egentlig top i nakken i form af forlængede fjer på issen som hos Troldand, men mere som knop bagtil på issen. Ryggens farve lidt i den mørkere end af skalaen for hybrider, men det er formentlig en karakter, der kan variere fra den ene yderlighed til den anden, hvor fuglen kan ligne alt mellem en Troldand og en Bjergand i rygfarven.1 kommentar:

Rasmus Strack sagde ...

Hej Kent.

Du beskriver hovedets farve som grønligt, og øjets farve som ikke afvigende fra Bjerg- og Troldand, dette alene gør at jeg er sikker på at din bestemmelse er rigtig.

Flanken ser meget fin hvidlig ud, havde der været Taffeland i fuglen ville jeg forvente at flanken var svagt grålig, dog er en hvidlig flanke ikke helt ukendt hos hybrider med Taffeland i.

Ryggen er relativt mørk i forhold til hvad man normalt forventer på hybrider, men denne mørke ende af farveskalaen har jeg dog set ved flere lejligheder.

Jeg ville forvente at næbbet på fuglen var i den kraftige ende, næbbet var jævnt blågråt og med en mindre (end Troldand) næbnegl. Havde der været Taffeland i fuglen, ville næbneglen være større og normalt ville næbfæstet også være mørkt.

Mvh Rasmus Strack