søndag den 13. juni 2010

Digiscoping med Canon PowerShot A590 IS

Mange spørger om hvilket kamera jeg bruger til at lave mine små videooptagelser og digiscoping billeder med. Jeg bruger for tiden et Canon PowerShot A590 IS som jeg købte i 2009 lige da modellen var udgået hos Canon. Idag har jeg købt det samme kamera som brugt via Den Blå Avis, da en kollega på arbejde havde kørt mit eget over.

I min søgen efter at blive opdateret på området for har jeg her samlet lidt at de hjemmesider, jeg de sidste par uger jævnligt løb igennem for gode idéer.

Man kan finde gode råd om alt indenfor digiscoping i bl.a. Andy Bright's Forum og Steve’s Forum.

Aktuelle modeller, der af brugere karakteriseres som egnede til digiscoping er følgende i tilfældig rækkefølge:
Panasonic LUMIX FX150
Canon PowerShot S90
Nikon Coolpix P6000 (udgået, kan købes bruget)
Canon PowerShot A590 IS (det er den jeg bruger, udgået, kan købes bruget)
Leica V-Lux 20.

Hjemmesider generelt om digiscoping ses her, her, her, her, her og her.

Omtale af Canon PowerShot S90 ses her og her, mens omtale af forskellige adaptere ses med DCA Adapter og Lensmate S90 Quick-Change Adapter. En billigere hjemmelavet adapter løsning ses her.

Jeg er mest til at lave en adapter, der tillader at kameraet kan sættes ned over zoom-okularet og efterlades, det reducere rystelser fra hånden, når jeg laver videoer. Desuden skal det kunne tages af hurtigt for at refokusere og centrere fuglen for derefter lynhurtigt at kunne monteres igen. Der skal således efter mine behov ikke benyttes store forkromede adaptere på stativer og store beslag m.v. Udstyret skal fylde minimalt og sidde godt fast på okularet.

Ingen kommentarer: