lørdag den 6. september 2008

En dag på Verdens Ende...

Ifølge Knud Pedersen og Rolf Christensen har den adulte Mellemkjove opholdt sig ved Grenen i Skagen i perioden 15. - 23. august og igen fra den 4. september. Desuden er det samme fugl som Søren Kristoffersen fotograferede i Hanstholm Havn i den mellemliggende periode den 27. august.

Fuglen er karakteristisk blandt andet ved en skade i højre vinge med et tydeligt hak inderst i hånden og når den står på stranden hænger vingen helt ned til sandet. Den flyver dog fint og jagter af og til de rastende Rider. Fuglen er en adult han bestemt på baggrund af lyst bryst og nærmest uplettede flanker. Adulte hunner af lys fase har mørkt brystbånd og tydeligt plettede flanker - en dragtkarakter som nogle lyse adulte hanner også kan vise.


Mellemkjove, adult han, 5.9.2008, Grenen, Skagen


Mellemkjove, adult han, 5.9.2008, Grenen, Skagen


Tejst, 2K, 5.9.2008, Grenen, Skagen. Bemærk de ufældede og meget slidte svingfjer foruden de meget slidte store vingedækkere. En sådan fugl vil på afstand ligne en 1K. Det er derfor ikke lige til med sikkerhed at skelne en 1K fra en 2K hos trækkende Tejst i sensommeren.

Ingen kommentarer: