søndag den 20. februar 2011

Nordlige Norge: 18.2.2011

Vejret var godt i både det nordligste og sydligste af tælleområdet, hvorfor de to fly om morgenen skulle flyve hver sin vej. Jeg skulle styre det sydgående togt, hvor hele Trondheim Fjorden skulle tælles. Mens vi tankede flyene i lufthavnen fløj en Skærpiber kaldende ind over, hvilket blev art nummer 39 set i og omkring Brønnøysund.

Dagens tælling tilføjede naturligvis en del andre arter til turens overordnede liste, men antalsmæssigt svarede tællingen i Trondheim Fjorden eller ved Bodø ikke helt til forventningerne. Det bliver dog spændende, når vi i den næste periode kommer til at arbejde længere ude i skærgården og over egentligt hav, hvor forventningerne til lokalt tættere forekomster af specielt dykænder er store.

Bedste oplevelser ud over de uovertrufne scener med sneklædte bjerge, dybtskårne fjorde og mørke skove var enkelte Marsvin, en flok Store Skalleslugere, to Kongeørne, hvor den ene fløj kredsende ind under flyet så jeg kunne se oversiden på nært hold. Det andet fly så Elg, Ren, Islom og Kongeederfugl. Ellers sås som nye arter Ederfugl, Fløjlsand, Havlit. Listen for Brønnøysund tæller 39 arter, mens den totale liste for turen tæller 50 arter.

Vores fly er de første i den nye hangar og vi har plads nok...

Klar til afgang.

Starling Air pejler ind efter Torghatten.

Syd for Brønnøysund.

Nord for Trondheimsfjorden.

Syd for Brønnøysund.

Syd for Brønnøysund.

Syd for Brønnøysund.

Leif Petersen tjekker baneforhold i Brønnøysund efter dagens tælling.

Bunden af flere fjordarme var frosne

Ingen kommentarer: